Top 100 Film & TV Adaptations

100-91: "I am the law"

Οι κινηματογραφικές και τηλεοπτικές μεταφορές που οριακά κατάφεραν να πλασαριστούν σε μία από τις 100 κορυφαίες θέσεις περιλαμβάνουν παλιές ενσαρκώσεις ηρώων, ομάδες που υπέστησαν άσχημη μεταχείριση κι έναν Δικαστή, γνωστό για το… πώς συστήνεται.

100

Fantastic Four

2005WritersMark Frost, Michael France DirectorTim Story CastIoan Gruffudd, Jessica Alba, Chris Evans, Michael Chiklis, Julian McMahon 20th Century Fox

Είναι πολλοί που απορρίπτουν χωρίς συζήτηση το FANTASTIC FOUR του 2005 από τη λίστα των έστω αξιοπρεπών μεταφορών comics στη μεγάλη οθόνη και δε θα μπορούσα να διαφωνήσω περισσότερο μαζί τους. Πρόκειται, άλλωστε, για μια “τίμια” μεταφορά, μια διασκεδαστική ταινία που νομίζω πως έχει κριθεί πιο αυστηρά από άλλες που αποτέλεσαν το πρώτο εμπορικό κύμα των superhero ταινιών.

Επιπλέον, δεν απαρνείται αυτό που είναι: μια blockbuster superhero ταινία, η οποία βασίζεται πρώτα στο star power των πρωταγωνιστών της και στα ειδικά εφέ και έπειτα στην αξία του πρωτότυπου υλικού. Δεν προσπαθεί να υιοθετήσει ένα και καλά πιο gritty και ψαγμένο ύφος, όπως το φιάσκο που αποτέλεσε το φετινό reboot και οι φωνές των χαρακτήρων είναι αναγνωρίσιμες, πέρα από τις όποιες δικαιολογημένες ενστάσεις.

Και, τέλος, να μην ξεχνάμε τη λεπτομέρεια που κάνει το casting της ταινίας αυτής ανώτερο από το φετινό FANTASTIC FOUR. Όχι, δεν εννοώ ότι ο Johnny Storm ήταν λευκός και ξανθός, όπως η αδερφή του, αλλά το γεγονός ότι Invisible Girl ήταν η κουκλάρα Jessica Alba και όχι η παντελώς αδιάφορη Kate Mara!

#100 #99 #98 #97 #96 #95 #94 #93 #92 #91