Top 100 Film & TV Adaptations

100-91: "I am the law"
92

Daredevil

2003WriterMark Steven Johnson DirectorMark Steven Johnson CastBen Affleck, Jennifer Garner, Colin Farrell, Michael Clarke Duncan, Jon Favreau New Regency Pictures

Η τέταρτη κινηματογραφική μεταφορά comic της Marvel κοντά στα 00s, μετά από τα BLADE, X-MEN και SPIDER-MAN, ήταν το DAREDEVIL, με πρωταγωνιστή τον Ben Affleck στο ρόλο του τυφλού εκδικητή Μatt Murdock. To film δημιουργήθηκε πριν από την εποχή των Marvel Studios (όχι, τότε δεν ήταν τόσο συνηθισμένη η κυκλοφορία ταινιών που βασίζονται σε comics) και είχε διαφορετικό ύφος σε σύγκριση με τους διαδόχους του.

Αποτελεί μια superhero ταινία με κλασική ροή, που παρουσιάζει το origin story του πρωταγωνιστή και του θέτει ως στόχο την εκδίκηση για τον χαμό του πατέρα του. Η ταινία έχει σκοτεινό ύφος, αρκετό ξυλομπουνίδι, λίγο ρομάντζο και μια ψιλο-ξεφτισμένη τελική μάχη. Από μια άποψη, το δημιούργημα του Mark Steven Johnson αφενός μεν κατάφερε να προβάλει “δυνατούς” χαρακτήρες – από την πλευρά των πρωταγωνιστών, αλλά και από την πλευρά των villains της ταινίας – αφετέρου δε η ταινία δεν αναπαρήγαγε ιδιαίτερα την ατμόσφαιρα του comic.

Σε κάθε περίπτωση, αν δεν έχεις δει την συγκεκριμένη ταινία, δε χάνεις και πολλά πράγματα από την συνολική κινηματογραφική σου εμπειρία, αλλά είναι μια καλή επιλογή για μια Κυριακή βράδυ, με πίτσα στο χέρι.

#100 #99 #98 #97 #96 #95 #94 #93 #92 #91