Top 10 Justice League Animated

Η Λεγεώνα των Υπερηρώων με την οποία μεγαλώσαμε
4

Legends

2002Season/EpisodeJustice League S01E16-17WriterAndrew Kreisberg DirectorDan Riba CastKevin Conroy, Carl Lumbly, George Newbern, Susan Eisenberg, Michael Rosenbaum, Phil LaMarr Cartoon Network

Ο Green Lantern και κάποια από τα υπόλοιπα μέλη της Λεγεώνας, μεταφέρονται σε μία παράλληλη διάσταση, στην οποία έρχονται σε επαφή με μια άλλη υπερομάδα, την Justice Guild of America. Αυτή η υπερομάδα, παράλληλα, αποτελείται από χαρακτήρες των comics που διάβαζε ο Green Lantern, όταν ήταν μικρός, και τον ενέπνευσαν να γίνει ο ενάρετος ήρωας που είναι σήμερα. Σύντομα, ανακαλύπτει ότι όλα αυτά είναι μια απάτη, και αρνείται να πιστέψει ότι οι αγαπημένοι του υπερήρωες δεν είναι πραγματικά πρόσωπα.

Από τη μία, αποτελεί ένα επεισόδιο που μου αρέσει τόσο για την πλοκή και την έμμεση αναφορά στη Justice Society, που βρίσκεται στην καρδιά κάθε DC fan. Από την άλλη, δημιουργεί μια ταύτιση στο κοινό με τον Green Lantern, ο οποίος αντιμετωπίζει ολοζώντανους τους παιδικούς του ήρωες, όπως όλοι θα θέλαμε να είχαμε την ευκαιρία, όταν ήμασταν παιδιά, να παλεύουμε δίπλα στα παιδικά μας είδωλα.

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1