Top 100 Comics Of The 70s: 50-41

Whoever knows where fear lurks, burns at the touch of the... Shadow?
49

Flash: The Death Of Iris West

1978-1979 WriterCary BatesArtistsIrv Novick, Rich Buckler, Alex Saviuk, Don Heck, John CalnanDC Comics

Με πολλή προσοχή για να αποφύγουμε τυχόν spoilers, να τονίσουμε πως το συγκεκριμένο 15τεύχο run (FLASH Vol. 1 #270-284) είναι ένα από τα πραγματικά διαμάντια της pre-Crisis DC. Η (πικρή) αλήθεια είναι πως, για δεκαετίες, το συγκεκριμένο storyline ήταν δημοφιλές αποκλειστικά και μόνο στον κύκλο των φανατικών αναγνωστών του scarlet speedster. Ευτυχώς, αυτό άλλαξε το 2014, όταν ο Flash απέκτησε τη δική του τηλεοπτική σειρά, με αποτέλεσμα, μόλις πριν από μερικούς μήνες, να κυκλοφορήσει από την DC σε μια πολυτελή έκδοση, που κοσμεί το αριστουργηματικά δομημένο εξώφυλλο του #275, φιλοτεχνημένο από τον δάσκαλο Dick Giordano.

Σε όλα αυτά τα τεύχη συγγραφέας είναι ο Cary Bates, ενώ τα περισσότερα από αυτά τα σχεδιάζει ο Alex Saviuk, χωρίς αυτό να μειώνει την προσφορά και των υπολοίπων, δηλαδή των Don Heck, Irv Novick, Rich Buckler και του σπουδαίου, αν και ελάχιστα γνωστόυ, John Calnan. Μια ιστορία γεμάτη αγωνία και δίψα για εκδίκηση, που κατά τη διάρκεια της οι ανατροπές είναι συνεχείς και τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται.

Βέβαια, δεν μπορεί να περάσει σε δεύτερη μοίρα ότι τα γεγονότα οδηγούν στην επιστροφή ενός από τους μεγαλύτερους και πιο διαβολικούς εχθρούς του Flash και η ιστορία αυτή θα τον καθιερώσει σαν τον #1 αντίπαλό του για τις επόμενες δεκαετίες. Αλλά είπαμε, “όχι spoilers”…

#50 #49 #48 #47 #46 #45 #44 #43 #42 #41