Top 100 Comics Of The 10s

90-81: The Hardest Button To Button

89

Batman/Flash: The Button

2017WritersJoshua Williamson, Tom KingArtistsJason Fabok, Howard PorterDC Comics

To “The Button” ήταν μια ιστορία η οποία είχε εξάψει τη φαντασία του κοινού, όταν είχε ανακοινωθεί, καθώς συνδεόταν με τα γεγονότα του αναγεννημένου σύμπαντος της DC και με τον μυστηριώδη ρόλο που είχε να παίξει ο Dr. Manhattan στην ιστορία του. Προφανώς, υπήρχαν μεγάλες προσδοκίες, αλλά και αρκετές επιφυλάξεις, καθώς η σύνδεση του κόσμου της DC με αυτόν των Watchmen, είχε βρει αρκετούς επικριτές. Επίσης, εκείνη την περίοδο, αλλά και γενικά την τελευταία δεκαετία, η δημοφιλία του Batman και του Flash ήταν στα ύψη, οπότε η συνεργασία των δύο ηρώων σε μια ιστορία για ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του σύμπαντος της DC, θα προσκαλούσε αρκετούς fans. Και έτσι κι έγινε, καθώς το “The Button” ήταν μια επιτυχία, τόσο από οικονομικής πλευράς όσο και καλλιτεχνικής, αν και δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει το status του DOOMSDAY CLOCK.

Οι Tom King και Joshua Williamson, συγγραφείς των τίτλων των δύο ηρώων, μας χαρίζουν μια περιπέτεια εναντίον του χρόνου, που ξεκινά, όπως τα περισσότερα μυστήρια, με έναν θάνατο. Ένας δημοφιλής ανταγωνιστής του Flash, δολοφονείται από άγνωστες αιτίες και στην προσπάθεια να βρουν το δολοφόνο, Bruce και Barry έρχονται αντιμέτωποι όχι μόνο με το δικό τους παρελθόν, αλλά με ολοκλήρου του σύμπαντος τους. Ο Βruce θα βρει μια εναλλακτική μορφή του πατέρα του και θα τον χάσει ξανά, ενώ ο Barry θα συναντήσει έναν ξεχασμένο ήρωα με τις ίδιες δυνάμεις που έχει και εκείνος. Παρά την επιμονή και των δύο, δεν θα καταφέρουν να λύσουν το μυστήριο και θα έρθουν αντιμέτωποι με καινούργια ερωτήματα σχετικά με τη θέση τους στο κόσμο.

Το artwork του Jason Fabok δίνει ζωή σε κάθε panel και αποτελεί το ισχυρότερο χαρτί αυτού του comic. Το τέλος συνάμα ενθουσιάζει και απογοητεύει, καθώς λειτουργεί ως o πρόλογος του DOOMSDAY CLOCK παρά ως μία αυτοτελής ιστορία. Ακόμα κι έτσι, όμως, το “The Button” μας χάρισε μοναδικές στιγμές αγωνίας και αγώνα εναντίον του χρόνου, και το πρώτο τεύχος είναι αναμφισβήτητα το καλύτερο ολόκληρου του comic, εξιστορώντας την υπόθεση με εξαιρετική μαεστρία.

#90 #89 #88 #87 #86 #85 #84 #83 #82 #81