Top 100 Comics Of The 10s

20-11: House Of The Rising X

17

Moon Knight (Warren Ellis)

2014WriterWarren EllisArtistDeclan ShalveyMarvel Comics

Βίαιο, καυστικό και ιδιοφυές μέσα στην απλότητα του, χωρίς περιττές σκηνές και λόγια, το run του Ellis για τον Moon Knight κράτησε μόνο για έξι τεύχη, αλλά όλα τους αποτελούν μικρά αυτοτελή αριστουργήματα. Ο Ellis απέτινε φόρο τιμής σε παλαιότερες ιστορίες του Moon Knight, αλλά και σε δημιουργούς όπως ο Frank Miller, εστιάζοντας στη noir αισθητική και σε προσωπικές ιστορίες που βυθίζουν τόσο τον ήρωα όσο και τον αναγνώστη στις παράξενες νύχτες της Νέας Υόρκης.

Η φιγούρα του Moon Knight ξεπετάγεται από τις σκιές ολόλευκη σαν φάντασμα, και ταξιδεύει από panel σε panel σαν μια υπερφυσική δύναμη αποφασισμένη να τιμωρήσει τους εγκληματίες της νύχτας. Την ίδια στιγμή, ο Moon Knight, χάρη στις διαφορετικές του προσωπικότητες, μεταμορφώνεται από σκληρό εκδικητή σε cool detective, έχοντας του στιλ του απρόσωπου, μη συναισθηματικού διώκτη. Αλλά και ο ίδιος καταδιώκεται από την θεότητα που τον ελέγχει, δημιουργώντας έναν απρόβλεπτο και εκκεντρικό χαρακτήρα.

Αν και σύντομο, το run εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα από τα καλύτερα για το συγκεκριμένο χαρακτήρα, χάρη στις συγγραφικές ικανότητες του Ellis και το πολύ καλό artwork του Shalvey, σε συνδυασμό με το δυναμικό και τολμηρό coloring της Bellaire. Εξαιρετικό δείγμα του “show don’t tell”, η αφήγηση υπαινίσσεται περισσότερα από αυτά που ξεκάθαρα αποκαλύπτει, δίνοντας στον αναγνώστη την ευχέρεια να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Όπως, δηλαδή, συμβαίνει και στις σπουδαιότερες ιστορίες μυστηρίου.

#20 #19 #18 #17 #16 #15 #14 #13 #12 #11