Top 20 Writer/Artists

Οι καλλιτέχνες που είναι κορυφαίοι και στους δύο δημιουργικούς τομείς (Μέρος 1ο)
15

Paul Chadwick

Το CONCRETE είναι ένα comic που εδώ στο Comicdom.gr, το αγαπάμε πολύ. Δεν είναι τυχαίο ότι βρέθηκε στο Top 10 των δεκαετιών του 1980, του 1990 και του 2000. Και να μην έχετε καμία αμφιβολία πως αν ο Chadwick είχε κυκλοφορήσει κάτι μέσα στην προηγούμενη δεκαετία, πάλι θα το είχαμε ψηφίσει ψηλά!

Και όχι, φίλε αναγνώστη, αυτό δεν το κάνουμε γιατί έχουμε εμμονές, όπως μπορεί να πιστεύουν διάφοροι κακοήθεις, αλλά γιατί το CONCRETE είναι μία από τις πιο καλύτερες, και σταθερότερες σε ποιότητα, σειρές comics όλων των εποχών. Το σενάριο, με μια πρώτη ανάγνωση, μοιάζει κάπως απλοϊκό. Ο Ron Lithgow απήχθη από εξωγήινους, οι οποίοι πειραματίστηκαν πάνω του, μεταφέροντας τον εγκέφαλό του σε ένα άτρωτο σώμα από τσιμέντο. Όμως, αυτό που ακούγεται σαν κάποιο παρωχημένο superhero origin, στα χέρια του Paul Chadwick καταλήγει μια γλυκόπικρη ανθρώπινη ιστορία, που από τη μία πατάει στον ρεαλισμ, και από την άλλη καταλήγει σε μια απόπειρα να δώσει απαντήσεις στα μεγάλα φιλοσοφικά ερωτήματα της ύπαρξης. Ο Concrete, μετά από αυτή του την περιπέτεια, δεν αποφασίζει να πολεμήσει το έγκλημα και δεν εξελίσσεται ποτέ σε κάποιον εμβληματικό υπερήρωα. Επιλέγει να συνεχίσει τη ζωή του, ενώ, παράλληλα, προσπαθεί να προσαρμοστεί στις τεχνικές δυσκολίες του νέου σώματός του.

Και αν σε επίπεδο σεναρίου, ο δημιουργός, με κάθε comic της σειράς, ξεπερνά συνεχώς τις όποιες προσδοκίες μας, σε επίπεδο σχεδίου τα πράγματα κινούνται σε αντίστοιχα υψηλά επίπεδα. Συνδυάζοντας το superhero στιλ με μια ασπρόμαυρη χρωματική παλέτα και εναλλάσσοντας σύνθετα compositions με panels όπου κυριαρχεί μια δημιουργική απλότητα, ο Chadwick αναδεικνύεται ως ένας πραγματικός μαέστρος του είδους, κερδίζοντας, δικαίως, μια θέση σε αυτό μας το αφιέρωμα.

#20 #19 #18 #17 #16 #15 #14 #13 #12 #11