Top 100 DC Comics

20-11: The one where Buddy Baker meets his Maker!
18

Camelot 3000

1982-1985WriterMike W. BarrArtistBrian BollandDC Comics

Είμαστε στο έτος 3000 και στη Γη έχουν εισβάλλει εξωγήινοι. Ποιός θα μας σώσει; Μα, ο αναστημένος Βασιλιάς Αρθούρος και οι μετενσαρκωμένοι ιππότες της Στρογγυλής Τραπέζης, φυσικά!

Μπορεί έτσι να μην ακούγεται τόσο έξυπνος συνδυασμός. Όμως, στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα από τα καλύτερα και πιο πρωτοποριακά comics όλων των εποχών, της DC και όχι μόνο. Το 1982, ο Mike W. Barr έφτιαξε ένα fantasy/science fiction έπος, που άλλαξε την αντίληψη που είχε ο κόσμος για την ποιότητα, αλλά και το κοινό, στο οποίο θα μπορούσε να απευθυνθεί ένα comic.

Η ιστορία δεν μένει μόνο στα πολεμικά και φαντασμαγορικά στοιχεία. Με ευαισθησία και μαεστρία, επικεντρώνεται επίσης στην ψυχολογία και στα συναισθήματα των χαρακτήρων, ενώ ταυτόχρονα θίγει θέματα όπως ο ρατσισμός και η σεξουαλική ταυτότητα. Όχι πως το σχέδιο πάει πίσω. Ο Brian Bolland αποδίδει σκηνές και εκφράσεις με τρόπο δυναμικό, ρεαλιστικό και, όπου χρειάζεται, απαραίτητα σκοτεινό.

Πραγματικά, η έκδοση αυτή επάξια μπήκε στην 20άδα των αγαπημένων της εταιρείας, μιας και χάραξε το δρόμο για τη μορφή των comics, όπως την ξέρουμε σήμερα!

#20 #19 #18 #17 #16 #15 #14 #13 #12 #11