Top 100 DC Comics

20-11: The one where Buddy Baker meets his Maker!
12

Death: The High Cost Of Living

1993WriterNeil GaimanArtistsChris Bachalo, Mark BuckinghamDC Comics (Vertigo)

Όλοι ξέρουν, ή έχουν ακούσει, τη σειρά μεγαθήριο της Vertigo, που ακούει στο όνομα THE SANDMAN. Διήρκεσε 75 τεύχη και μέσα σε αυτά, συμπρωταγωνιστούσαν οι The Endless. Ένας από αυτούς, ήταν η μεγάλη αδερφή του Sandman, η Death, που μία φορά κάθε εκατό χρόνια, παίρνει ανθρώπινη μορφή, ούτως ώστε να παραμένει σε επαφή με την ανθρωπότητα.

Το 1993, με αφορμή την ίδρυση του διάσημου πλέον imprint της DC, Vertigo, η Death απέκτησε το πρώτο από τα μόλις δύο limited series της. Μέσα από τις σελίδες τριών μόνο τευχών, η ανθρωπόμορφη Death ζει τη ζωή της ανάμεσα στους ανθρώπους, καθώς είναι “εκείνη η ημέρα του αιώνα”, ως μία έφηβη γκοθού, με το παρατσούκλι Didi. Κατά τη διάρκεια αυτής της ημέρας, θα συναντήσει τον Sexton, ένα νεαρό με τάσεις αυτοκτονίας, και θα προσπαθήσει να τον πείσει πως η ζωή είναι πιο σημαντική από τον θάνατο, επηρεάζοντας παράλληλα και τις ζωές όλων όσων συναντάει. Μία πραγματικά γλυκόπικρη και έντονα συγκινητική ιστορία, με μεγάλο βάθος σε πολλαπλά επίπεδα.

Το limited series είχε λάβει Eisner Award το 1994 και θεωρείται, όχι άδικα, η υπέρτατη ιστορία της Death. Έχει εκδοθεί και στα ελληνικά από την Anubis, με τίτλο ΘΑΝΑΤΟΣ: ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, και είναι ένα αριστουργηματικό must read από τη Vertigo.

#20 #19 #18 #17 #16 #15 #14 #13 #12 #11