Top 100 Comics Of The 10s

70-61: Promised You A Mister Miracle

64

Swamp Thing (Scott Snyder)

2011-2013WriterScott SnyderArtistsYanick Paquette, Marco RudyDC Comics

Υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που είναι σταθερά στον κόσμο του Swamp Thing. Ο Alec Holland, το Parliament of Trees, το φυτικό βιο-σύμπαν του Green, η Abigail Arcane, ο Anton Arcane, οι Un-Men. Σε αυτά, προστέθηκε, ως συμπληρωματική και αντίθετη, η μυθολογία του Red, του αντίστοιχου ζωικού βιο-σύμπαντος (ή πεδίου) από τον Animal Man, όπως το εμπνεύστηκε ο Grant Morrison. Πατώντας πάνω σε αυτές τις δύο μυθολογίες, ο Scott Synder ήρθε να κλείσει τον κύκλο, προσθέτοντας το Rot, τη δύναμη-έκφραση της σήψης.

Ο Alec Holland, μετά τη νεκρανάστασή του κατά το BRIGHTEST DAY, προσπαθεί να ξεφύγει από τις αναμνήσεις μιας ζωής που δεν έζησε, όσα χρόνια τριγυρνούσε στον κόσμο το υπερφυσικό ανδρείκελο με τις μνήμες του, ο Swamp Thing που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Το πρόβλημα είναι πως μεταξύ των νοερών ή υλικών επισκέψεων του Parliament of Trees και των αναμνήσεων της Abigail, το Rot βρίσκει την ευκαιρία να εκφραστεί στον κόσμο, όσο ακόμη δεν υπάρχει νέο Swamp Thing να του αντισταθεί. Τότε ξεκινάει μια αδυσώπητη πάλη, τόσο για τον συμβιβασμό των διαφορετικών κομματιών του Holland, όσο και για τη μοίρα του κόσμου.

Γνώριμο, σωστά; Σαν διαφημιστικό. Η διαφορά είναι πως ο Snyder παίρνει αυτές τις ιδέες, και από ιστορίες τρόμου που θύμιζαν περιοδικά όπως το EERIE και το CREEPY, τις ανάγει σε σύγκρουση πλανητικής κλίμακας, με φρικιαστική, Barker-ική υφή. Ένας κύκλος της ζωής υπό πρίσμα Hellraiser.

Η δε εικονοποιία των Paquette και Rudy, ειδικά με τους ανθρώπους που προσβάλλονται από το Rot να σπάνε μόνοι τους λαιμούς τους και να κινούνται σαν κακοφορμισμένες μαριονέτες, προσδίδει έναν επιπλέον αέρα αλλόκοτης φρίκης – πιο αποκρουστικό από τις εικονιζόμενες πεδιάδες και κτίσματα σηπτικής σάρκας που γεμίζουν τις σελίδες του comic.

#70 #69 #68 #67 #66 #65 #64 #63 #62 #61