Top 100 Comics Of The 10s

70-61: Promised You A Mister Miracle

61

Extremity

2017-2018Writer/ArtistDaniel Warren JohnsonImage Comics (Skybound)

Η σχέση μου με το EXTREMITY είναι περίπλοκη. Το σνόμπαρα όταν ξεκίνησε, μετά από όσα άκουσα τού έδωσα μια ευκαιρία και μου άρεσε, όμως βρήκα το τέλος λίγο αδύναμο…

Είμαστε στο μέλλον. Ή σε άλλον πλανήτη, δεν έχει σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι πως βρισκόμαστε σε διαρκή πόλεμο. Η Thea είναι μια καλλιτέχνις που της ακρωτηρίασαν το χέρι με το οποίο ζωγράφιζε. Δεν ήταν, απλώς η καλύτερη σε αυτό που έκανε. Η καλλιτεχνική της φύση ήταν αυτό που την προσδιόριζε.

Το EXTREMITY είναι ένα από τα καλύτερα comic της δεκαετίας γιατί αγγίζει δύσκολα θέματα, που απασχολούν την ανθρωπότητα εδώ και χιλιάδες χρόνια, και το κάνει με ωμή ευθύτητα και ρεαλισμό. Εκδίκηση, τόσο παλιά όσο ο Άνθρωπος και άλλο τόσο αναποτελεσματική. Μισαλλοδοξία, ο πόλεμος και τελικά, τί είναι αυτό που μας προσδιορίζει ως άτομα. Πόσο βαθιά μέσα μας βρίσκεται και πόσο εύκολο είναι να χαθεί.

Μνεία αξίζει στον Daniel Warren Johnson ως artist, αλλά και στον colorist Mike Spicer, για τις σκηνές βίας και αίματος. Χωρίς κάποια πρόθεση splatter, οι καλλιτέχνες καταφέρνουν να μας δείξουν τον πόλεμο όπως είναι, βρώμικος και άσχημος. Το τέλος της ιστορίας ίσως να ήταν λίγο κατώτερο της αρχής της, όμως η ουσία και και ο στόχος της δεν χάνονται.

Και αυτή η ιδέα με τις καμάρες στους τάφους, τόσο δημιουργική και όμορφη…

#70 #69 #68 #67 #66 #65 #64 #63 #62 #61